24 décembre 2015

Er stijlvol uitzien met een helm op je hoofd, met KASK lukt het moeiteloos! De helm als modeaccessoire is op de skipiste al enkele jaren aan een opmars bezig, en dat heeft de Italiaanse fabrikant goed begrepen.
 

De KASK-wintercollectie biedt modellen die een samensmelting zijn van comfort, innovatie, veiligheid en elegantie. Deze kenmerken keren telkens terug in de verschillende lijnen die de collectie biedt: Class, Elite, Lifestyle, Stealth en Style. Of je nu op zoek bent naar een helm met een panoramisch vizier, een uitmuntend ventilatiesysteem, een exemplaar met Swarovski diamanten of afwerking in nepbont, KASK speelt in op ieders wensen, stijl en budget.
 

Meer dan een accessoire
 

Voorzichtigheid is cruciaal bij het skiën of snowboarden ! Beginner of ervaren, geen enkele skiër is vrijgesteld van een valpartij. Een ongeluk gebeurt sneller dan je denkt, en de oorzaak schuilt vaak in een klein hoekje: snelheid, rotsen, boom- of plantwortels, dennenbomen, ijzel en botsingen met andere skiërs, etc. Het dragen van een helm wordt dus sterk aangeraden : het risico op een hoofdletsel en complicaties na een val op het hoofd worden er namelijk aanzienlijk door verlaagd.
 

Bij het uitkiezen van een helm speelt naast het design en de kleur, ook de maat, het comfort en de bescherming een rol.
 

Hoe kies je de juiste maat ?
 

De maat: om een goede werking te kunnen garanderen, moet de helm perfect rond het hoofd passen. Is hij te groot, dan beschermt hij niet naar behoren; is hij te klein, belemmert hij de wintersporter.          
 

Hou een lintmeter net boven je wenkbrauwen en oren en meet zo je hoofdomtrek. Hoogstwaarschijnlijk zal die variëren tussen 52 en 65 cm. Daarna kies je de kenmerken van je helm en kies je je maat.

 

 

Andere selectiecriteria
 

Comfort: KASK-helmen zijn speciaal ontworpen voor skiërs en snowboarders en zijn uitgerust met een vernieuwende technologie die efficiëntie en lichtheid combineert, om zo maximale bescherming en bewegingsvrijheid te bieden.
 

De veiligheid : Een helm bestaat meestal uit twee lagen: een buitenste, met hard oppervlak, die het hoofd beschermt tegen schokken en scherpe objecten. Bij een val zal deze laag er ook voor zorgen dat de schok verdeeld wordt, waardoor de impact op het hoofd kleiner wordt.
 

De binnenbekleding bestaat meestal uit EPS (geëxpandeerd polystyreen), dat de gevolgen van de impact opvangt en zo hoofdletsels voorkomt. De binnenste laag fungeert als een mousse die wordt samengeperst bij het opvangen van de schok.
 

Elke KASK is uitgerust met een volledig en geïntegreerd vizier dat je ogen constante bescherming biedt, en bovendien een perfect zicht garandeert en ook hoogteverschillen en onregelmatigheden op de piste makkelijk laat opmerken. Voor wie all the way wil gaan, heeft KASK  modellen uitgerust met een polychroom vizier, dat zich automatisch aanpast aan het omgevingslicht.

Hou het hoofd warm, beschermd en stylish met KASK!