27 novembre 2015

Het is zover, een eerste wit tapijt bedekt de bergen en enkele skistations openen nu al de deuren. De hoogste tijd om het juiste materiaal en warme skikleding uit te zoeken voor je wintervakantie. In onze collecties (mannen, vrouwen, kinderen en baby’s) vind je vast wat je zoekt om als een echte pro de pistes af te dalen! Nog geen skivakantie geboekt? Verder in dit artikel geven we de openingsdata mee van enkele topbestemmingen.

 

Wat stop je in je skikoffer? 

Een helm is in de meeste skistations verplicht, net als bescherming voor de handen tegen de kou en bij valpartijen. Een warme skijas en –broek vervolledigen je outfit. Ook aangepaste (thermische) onderkleding is aangeraden!

 

Kalender skistations

In Tignes, Saas Fee, Zermatt, Courchevel en les 7 Laux kan je je nu al gaan uitleven in de sneeuw. De volgende dagen openen ook Val d’Isère, Val Thorens de pistes. Alpe d’Huez doet het bij de start van het seizoen iets rustiger aan, daar kan je enkel in de weekends terecht. Maar vanaf december (vanaf 5 of 12 december) komt hier verandering in: het bekende Deux Alpes, Alpe d’Huez, Chamrousse, Chamonix, Megève en Isola 2000 verwelkomen dan ook volop enthousiaste skiërs. Afhankelijk van hoeveel sneeuw er valt, kunnen sommige van deze stations ook vroeger openen. 

Vanaf 11 december kan je in Avoriaz terecht, de dag nadien ook in Les Arcs in Valfréjus.

Alle andere skistations in de Savoie en Haute-Savoie, in Isère, de Pyreneeën, de Hautes-Alpes, Jura, … volgen op 19 december en vanaf dan is het skiplaatje compleet. 

 

De complete lijst met openingsdata vind je hier: http://www.skipass.com/news

 

Fijne vakantie en veel skiplezier!

De eerste sneeuw is er!, de skistations openen de pistes!